• Fri frakt - Snabb leverans - Betala tryggt med Klarna
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna
Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Eponia Läderbalsam svenskproducerat

  • 125 kr

Läderbalsam som tillverkas i Laholm och innehåller 100% naturliga råvaror med bland annat bivax från lokala biodlare i Halland och Småland.

Produkten är tyvärr slut i lager men kan finnas som beställningsvara. Maila oss gärna om du saknar en produkt.

Dela
Leverantör: Eponia Equestrian

Favorit! Läderbalsam som tillverkas i Laholm och innehåller 100% naturliga råvaror med hela 25% bivax från lokala biodlare i Halland och Småland. Eponia Equestrians eget läderbalsam som framställs för att säkerställa bästa möjliga omvårdnad av egna vegetabiliskt garvade läderprodukter. Volym 100 ml. 

Innehåll:

Bivax fr Halland/Småland – De gamla grekerna upptäckte tidigt hur väl bivax passar att användas som konsistensgivare.  Idag är det mer uppskattat än någonsin. Utöver den tredjedel vi nyttjar i vårt läderbalsam används bivax för hudvård och en rad andra användningsområden såsom: impregnering av tält, för ljustillverkning med mera.

Ekologisk kokosfett: Kokosolja skiljer sig från andra vegetabiliska oljor på grund av sin höga koncentration av mättade fettsyror (90-95%), varav ca 40-60% är laurinsyra. Laurinsyra omvandlas till monolaurin på lädret och skyddar mot bakterier. Kokosolja absorberas snabbt och ger en fin lyster. Den höga koncentrationen mättade fettsyror hjälper lädret att bevara fukt och motverkar torrhet.

Ekologisk mandelolja – Mandelolja är en halvfet olja och en klassisk vårdande olja som. Mandeloljan gör lädret mjuk och smidig. Oljan är dessutom rik på E-vitamin och passar bra som basolja att blanda med andra oljor.

Ekologisk ricinolja – Ricinolja är fet och trögflytande och har en rengörande och skyddande effekt.

Ekologisk eterisk olja cedarwood